Vader Mark Zuckerberg miljoenen rijker na beursgang Facebook

Niet alleen de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg wordt straks als het sociale netwerk naar de beurs gaat behoorlijk rijk maar ook zijn vader pikt een graantje mee. Het gaat om Edward Zuckerberg, momenteel werkzaam als tandarts in New York. In 2005 stelde hij geld beschikbaar aan zijn zoon om een eigen bedrijf op te gaan zetten.

In ruil voor het geld kreeg hij recht op opties op twee miljoen aandelen Facebook. Vervolgens in 2009 werden die opties omgezet in aandelen en als Facebook straks naar de beurs gaat zal dit pakketje aandelen een behoorlijk bedrag waard zijn. Afhankelijk van de koers zal het neerkomen op een bedrag van ongeveer 60 miljoen dollar.

Edward Zuckerberg is uiteraard niet de enige die er flink op vooruit gaat. Onlangs werd duidelijk dat Graffiti-artiest David Choe straks 200 miljoen dollar rijker gaat worden en het is de verwachting dat naast de nodige andere mensen bijna 1000 medewerkers van Facebook miljonair gaan worden. De aandelen van Mark Zuckerberg zelf zijn straks rond de 28 miljard dollar waard, hij bezit momenteel 28 procent van de aandelen.

Lees meer over: ,