Vacature van Apple wijst op Nederlandse versie Siri

Een vacature die is geplaatst op de website van Apple en werd gespot door iPhoneclub.nl wijst op Siri in het Nederlands. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een aantal stagiaires voor het Cloud Services Engineering-team waaronder naar een Nederlandse stagiair. Het gaat om een stage die in totaal zes maanden zal gaan duren en plaats zal vinden in Cupertino waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd.

Degene die wordt aangenomen zal 40 uur per week aan de slag gaan. Met deze vacature waarin er specifiek wordt gevraagd om een Nederlandse stagiair lijkt het er op dat het bedrijf vaart wil maken met de Nederlandse versie van Siri. Naast een Nederlandse kandidaat worden er nog meer mensen gezocht door Apple, het gaat om mensen die Arabisch, Chinees, Fins, Frans, Koreaans en alle Scandinavische talen vloeiend spreken.

Eind oktober afgelopen jaar gaf Apple nog aan dat de Nederlandse versie van Siri zeker niet eerder zou gaan verschijnen dan eind 2012 of ergens in 2013. Dat het volgend jaar zal worden lijkt nu wel waarschijnlijk. Het beschikbaar maken van de persoonlijke assistent in een bepaalde taal is veel werk. "Zo moet Siri alle accenten en dialecten herkennen. Daarvoer moet veel ingesproken worden door sprekers met al die accenten. Bovendien moeten Nederlandstalige diensten worden toegevoegd voor zaken als restaurantrecensies. " zo gaf een Britse woordvoerder van Apple afgelopen jaar aan.

De vacature van Apple is hier te vinden.

Lees meer over: , ,