URL’s pagina’s Facebook aanpassen zonder verzoek in te dienen

Het wijzigen van een URL van een pagina op Facebook is nu een stuk makkelijker geworden voor eigenaren van pagina's tot 200 likes. Het is nu niet langer nodig om een verzoek in te dienen bij het sociale netwerk om een gebruikersnaam te wijzigen. Voorheen was het zo dat pagina's met meer dan 100 likes de URL niet zomaar konden wijzigen. Om een URL te wijzigen moest er dan een officieel verzoek worden ingediend bij Facebook waarbij het dan nog de vraag was of het verzoek werd geaccepteerd.

Deze eis is nu geheel komen te vervallen en dus kan een URL van een pagina worden gewijzigd als de pagina tot maximaal 200 likes heeft. Het insturen van een verzoek is dan dus niet meer nodig. Er is nog wel een beperking en dat is dat de gebruikersnaam maximaal één keer gewijzigd mag worden dus het is wel zaak dat hier dan goed over nagedacht wordt. Een andere beperking is dat pagina's met meer dan 200 likes de naam niet meer mogen wijzigen, het sociale netwerk zegt dat het in dat geval beter is om de pagina te verwijderen en vervolgens opnieuw aan te maken met een nieuwe naam.

Om de URL te wijzigen ga naar de instellingen van een pagina en klik aan de linkerkant in het menu op 'Algemene gegevens'. Hier kan dan de gebruikersnaam worden aangepast.

Lees meer over: