URL van klassieke versie van Google Maps

URL van klassieke versie van Google Maps

Inmiddels is de nieuwe versie van Google Maps al een tijdje beschikbaar om naar over te schakelen. Eenmaal de nieuwe versie van de kaartendienst geactiveerd kan er altijd weer teruggeschakeld worden naar de oude versie door rechtsboven op het tandwieltje te klikken en te kiezen voor het menu item Klassieke versie van Maps. Na het klikken zal de vraag volgen of je permanent wilt terugschakelen naar de oude versie van Google Maps.

Wil je echter sneller de oude versie van Google Maps kunnen openen of standaard deze altijd snel willen openen dan kan dit met behulp van de onderstaande URL.

Door deze URL bijvoorbeeld toe te voegen aan je favorieten zal altijd de oude versie worden geopend. De klassieke versie van Google Maps kan handig zijn met betrekking tot het gebruik van Street View of diverse Google Maps Lab experimenten die geactiveerd kunnen worden middels de link die linksonder in het scherm is geplaatst. Deze experimentele features zijn niet beschikbaar in de nieuwe versie van de kaartendienst.

https://www.google.com/maps?output=classic

Lees meer over: ,