Upgraden naar Windows 8 Pro voor 39.99 dollar

Microsoft heeft laten weten dat iedereen die momenteel gebruik maakt van Windows XP, Windows Vista en Windows 7 straks kan upgraden naar Windows 8 Pro voor een bedrag van 39.99 dollar. De aanbieding is van kracht in 131 landen net als het recent gestarte upgrade programma voor kopers van een nieuwe computer met Windows 7. Eventueel kan dan na installatie gratis Windows Media Center worden toegevoegd.

In het geval van een upgrade kan dit vanaf elke versie van Windows 7, in dat geval worden alle bestanden, instellingen en programma's meegenomen. Programma's behouden is niet mogelijk in het geval van een upgrade van Windows Vista, het gaat dan alleen om instellingen en eigen bestanden. In het geval van Windows XP worden alleen bestanden meegenomen. Het is uiteraard ook mogelijk om een nieuwe installatie uit te voeren.

Windows 8 Upgrade Assistent

Degene die online bij Microsoft de upgrade aanschaffen krijgen te maken met de Windows 8 Upgrade Assistent, vergelijkbaar met de Upgrade Advisor die Microsoft eerder uit heeft gebracht. De assistent moet het gehele proces van download tot en met de installatie makkelijk maken, een aantal screenshots van de assistent hieronder.

Nadat de download is voltooid kan er direct gestart worden met de upgrade naar Windows 8 Pro maar er kan ook gekozen worden om de upgrade op een later tijdstip uit te voeren. De assistent zal tevens checken of de PC geschikt is voor de upgrade. Tevens zullen er meldingen verschijnen mocht het zo zijn dat bepaalde programma's niet geschikt zijn.

De actie zal lopen tot en met 31 januari 2013, in deze periode kan een upgrade naar Windows 8 Pro ook gewoon in de winkel worden aangeschaft, dit kost dan 69.99 dollar.

Lees meer over: ,