Updates Google+: Live Q&A voor Hangouts On Air en nieuwe fotobewerking tools

Updates Google+: Live Q&A voor Hangouts On Air en nieuwe fotobewerking tools

Sociaal netwerk Google+ heeft een aantal updates ontvangen. Als eerste een nieuwe toevoeging voor Hangouts On Air in de vorm van Live Q&A. Met de nieuwe feature kunnen kijkers tijdens een Hangout On Air vragen stellen en op vragen stemmen. Dit kan met name handig zijn bij bijvoorbeeld interviews, vragen kunnen dan live worden geselecteerd en worden gesteld. Aanvullend is het mogelijk om aan de opname die achteraf op YouTube wordt geplaatst de vragen en antwoorden toe te voegen. Zo kunnen gebruikers op een later moment snel springen naar de specifieke antwoorden op de gestelde vragen.

De nieuwe feature wordt in de komende dagen door Google uitgerold naar alle gebruikers, Q&A is alleen volledig beschikbaar op de desktop. Op deze pagina op Google+ is een recente opname van een Hangout On Air met vragen en antwoorden te bekijken.

Detailpagina's

Een andere update die recent is doorgevoerd is een bijgewerkte detailpagina van een bericht. De pagina is voorzien van een nieuwe layout. Nieuw is een groot blok geplaatst aan de linkerkant op de pagina met informatie over de betreffende gebruiker of pagina. In het blok staat de coverfoto, de profielfoto, naam en het aantal mensen die de gebruiker of pagina hebben toegevoegd aan een kring. Tevens staat er een knop om de gebruiker of pagina zelf direct toe te voegen aan een eigen kring. Aan de rechterkant het bericht zelf.

google_plus_detailpagina

Fotobewerking

Als laatste heeft Google enkele nieuwe tools toegevoegd om foto's geĆ¼pload naar het sociale netwerk te bewerken. De nieuwe tools zijn gebaseerd op Snapseed, gemaakt door het Duitse bedrijf Nik Software dat afgelopen jaar werd overgenomen door Google. Zodoende kun je gemaakte kiekjes bijwerken naar wens, specifieke gedeeltes van een foto bewerken en filters toepassen. De features werken alleen in browser Google Chrome, gebruikers met een andere browser kunnen wel foto's roteren en bijsnijden. De tools worden langzaam uitgerold, hieronder een video met een demonstratie van de features.

Lees meer over: , ,