Updates Google+ Hangouts en integratie met Blogger

Google heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Google+ die zich met name richten op Hangouts. Als eerste wil Google met oog op de feestdagen het een stuk makkelijker maken om een Hangout te starten. Vanaf nu staat er onder elk bericht geplaatst op het sociale netwerk naast de link om te reageren een link 'Hangout'.

Na het klikken op de link wordt er onder het bericht als reactie een vermelding gemaakt van de Hangout zodat andere gebruikers direct kunnen deelnemen.

Aanvullend hierop zal Google aan de rechterkant maximaal drie Hangouts tonen die momenteel gaande zijn zodat je hier eventueel snel aan kunt deelnemen. In het geval dat je uitgenodigd wordt om deel te namen aan Hangout dan ontvang je hierover een melding.

Mobiel

Het is natuurlijk leuk om een Hangout te starten op een computer maar het is natuurlijk ook mooi als dit zou kunnen op een mobiel apparaat. In de nieuwe versie van de app voor Android en de app voor iOS zit een knop om een Hangout te starten vanuit Messenger.

Hangouts On Air

In september werd Hangouts On Air aangekondigd en op zeer beperkte schaal beschikbaar gemaakt. Dit betreft het kunnen opnemen van een sessie met daarnaast de mogelijkheid voor andere gebruikers om live mee te kijken. Sinds de introductie is hieraan druk gewerkt en nu is het moment daar dat Google de functionaliteit verder uitrolt naar enkele honderden bekende mensen en gebruikers met een hoop volgers.Uiteindelijk komt deze functie beschikbaar voor alle gebruikers. Nieuw voor de gelukkigen die al over deze opties beschikken is dat een opgenomen sessie direct wordt geüpload naar YouTube (status privé) zodat deze eventueel na de sessie gepubliceerd kan worden.

Spam

Een kleine update die niet met Hangouts te maken heeft betreft spam. Google zal vanaf nu zelf proberen door reacties te bekijken of het spam betreft. Mocht Google vermoeden dat het om spam gaat wordt het bericht verborgen en zie je deze alleen zelf in beeld met een bijbehorende markering. Je zult dan zelf moeten aangeven of het echt spam betreft of dat het systeem van Google er dit keer naast zat. Degene die het bericht heeft geplaatst merkt er verder niets van behalve uiteraard als je besluit om de reactie te verwijderen.

Blogger

Als laatste is er voor alle gebruikers van Blogger die een Google+ profiel hebben gekoppeld een update. Het zal vanaf nu zo zijn dat als je een nieuw bericht hebt geplaatst er automatisch een venster in beeld komt om het bericht direct op het sociale netwerk te delen. In het venster is dan de titel van het bericht evenals een korte omschrijving al ingevuld. Je hoeft dan alleen nog aan te geven met welke kringen je het bericht wilt delen.

Deze optie kan uitgezet worden in de instellingen, onder 'Berichten en reacties'.

Lees meer over: , ,