Update voor YouTube TV

YouTube heeft youtube.com/tv voorzien van een grote update. YouTube for Television bestaat al sinds begin januari 2009 en een jaar later werd het vergelijkbare Leanback gelanceerd. De update van YouTube TV werd stilletjes uitgerold door de videowebsite.

De website is zoals de titel al aangeeft gericht op het eenvoudig kunnen bekijken van video's op een TV. Zoals de website is opzet draait het echt om de video's zelf zonder allerlei elementen die afleiden hier omheen. Op de website kun je eenvoudig bladeren door een groot aantal categorieën om leuke video's te vinden en uiteraard is er een ook zoekfunctie aanwezig. Geopende video's worden automatisch beeldvullend afgespeeld.

Telefoon

Het navigeren door de website gaat met behulp van een toetsenbord maar het handige is dat dit ook mogelijk is met een smartphone. Want door op een telefoon te gaan naar youtube.com/pair en hier een koppelingscode in te voeren kun je de bediening overnemen en heb je dus geen toetsenbord meer nodig. Deze koppelingscode is te vinden door op de website op de letter 'S' te drukken. Een kleine test hiermee op een iPhone werkte goed.

Lees meer over: ,