Update Vine: Nieuwe kanalen, Protected Posts en On The Rise

Vine logo Vine heeft een nieuwe versie van de applicatie uitgebracht voor de iPhone. Het gaat om versie 1.3 en de videodienst noemt de update de grootste update van de applicatie sinds de introductie eerder dit jaar. Nieuw zijn vijftien kanalen waar nieuw gemaakte video's aan toegevoegd kunnen worden. Na het maken van een video staat er tussen de optie 'Add to a channel' en hier kan er gekozen worden voor een bepaalde categorie. De categorieën zijn, Comedy, Dogs, Cats, Family, Food, Health & Fitness, Nature, Music, Sports, News & Politics, Urban, Special FX, Art & Experimental, Beauty & Fashion, Weird.

Wat betreft het opnemen van video's zijn er enkele tools toegevoegd, het gaat om grid, focus en ghost. Met deze laatste tool plaats je een gemaakte scene transparant over de scene die daarna wordt opgenomen. Een andere toevoeging is On The Rise te vinden door naar Explore te gaan. Hier kun je nieuwe en interessante Vines vinden. Dan is er een optie toegevoegd om in de applicatie video's van andere gebruikers makkelijk te delen met al je eigen volgers. Als laatste is er een feature Protected Posts. De meeste video's worden standaard publiekelijk gedeeld en deze kunnen dus bekeken worden door alle andere gebruikers op Vine. Met de nieuwe feature kun je dit beperken tot alleen je eigen volgers die een nieuwe video mogen bekijken. Instellen kan door naar de instellingen van Vine te gaan en hier te kiezen voor Your content. Selecteer daarna Posts are protected.

De nieuwe versie van Vine voor iOS kan nu gedownload worden in de App Store. Wat betreft Android is eerst alleen Protected Posts toegevoegd, volgende week volgt de rest.

Lees meer over: , , ,