Update laat Windows 8.1 waarschijnlijk niet standaard opstarten naar desktop

Update laat Windows 8.1 waarschijnlijk niet standaard opstarten naar desktop

Afgelopen week dook plotseling het gerucht op dat Microsoft met de aankomende kleine update voor Windows 8.1 standaard het besturingssysteem zou willen laten opstarten naar de desktopomgeving. Op dit moment is er in Windows 8.1 al een optie te vinden waarmee ingesteld kan worden dat het startscherm overgeslagen moet worden om zodoende direct de desktop te tonen na opstarten. Deze optie staat echter standaard uitgeschakeld maar volgens het gerucht zou het bedrijf met de update deze optie standaard willen inschakelen.

Maar dit lijkt toch niet helemaal te gaan gebeuren als we Microsoft-watcher Mary Jo Foley moeten geloven. Volgens diverse bronnen van de journalist zou Microsoft geen plannen hebben om Windows 8.1 standaard te laten opstarten naar desktopomgeving, iets wat wel een logische stap zou kunnen zijn voor systemen die niet over een touchscreen beschikken. Wel heeft een bron toegevoegd dat het bedrijf met name heeft gekeken naar het eenvoudiger maken van Windows 8.1 voor gebruikers die alleen een toetsenbord en een muis gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de eerder uitgelekte feature om apps uit de Metro-interface vast te kunnen pinnen op de taakbalk in de desktopomgeving.

Microsoft heeft tot op heden nog geen details vrijgegeven over de aankomende update. Recent was er nog het bericht dat de update mogelijk al volgende maand zal verschijnen.

Lees meer over: ,