Update integratie Google+ in Blogger

Google is druk bezig met het integreren van het eigen sociale netwerk in andere producten van het bedrijf. De laatste integratie heeft te maken met blogdienst Blogger. Heb je hier een eigen blog dan kun je nu eenvoudig in berichten verwijzen naar gebruikers of pagina's op Google+. Dit gaat op precies dezelfde manier als dit gaat op het sociale netwerk zelf als je naar een gebruiker of pagina wilt verwijzen in een bericht door eerst een '+' teken te typen gevolgd door de naam van de gebruiker of pagina waarnaar je naar wilt verwijzen.

Zoals hieronder in de screenshot is te zien komt er na het typen van het plusje en de eerste letters van de naam een lijstje tevoorschijn met suggesties die geselecteerd kunnen worden. Na het publiceren komt er direct een popup in beeld om het bericht zelf op het sociale netwerk te delen. Als het bericht eenmaal gepubliceerd is kunnen bezoekers klikken op de link om het profiel van de gebruiker op Google+ of de betreffende pagina te openen, door op de link te gaan staan met de muis komt er een popup met meer informatie in beeld plus een knop om het profiel of de pagina aan een kring toe te voegen.

google_plus_blogger

google_plus_blogger_live

Recent introduceerde Blogger overigens ook een nieuwe Google+ gadget die toegevoegd kan worden aan een blog. Als je als gebruiker van het sociale netwerk deze gadget op je eigen blog van Blogger toont dan worden hierin een aantal gebruikers die je volgen getoond. Deze Google+ widget kan ook worden ingevoegd op andere sites dan Blogger.

google_plus_blogger_widget

Lees meer over: , ,