Update Google Takeout

Sinds juni vorig jaar bestaat Google Takeout, een centrale plaats om eenvoudig data te exporteren van meerdere producten tegelijk. In eerste instantie ging het om slechts een beperkt aantal producten maar dit is inmiddels verder uitgebreid, de laatste producten die zijn toegevoegd zijn Google Docs en Google Knol. Wat betreft Docs was het al mogelijk om alle bestanden te exporteren. Net als deze bestaande optie is het ook binnen Takeout mogelijk om zelf te bepalen hoe je elk type bestand wilt downloaden, het is echter hier niet mogelijk om aan te geven dat je bepaalde type bestanden niet wilt exporteren.

Google Knol zal naar verwachting als optie op een gegeven moment weer verdwijnen omdat Knol op 1 oktober 2012 uit de lucht gaan zoals afgelopen jaar aangekondigd.

Omdat het exporteren van bestanden, en zeker als je alle producten selecteert, even kan duren is er een optie "Email me when ready" toegevoegd aan de downloadpagina zodat je automatisch een mailtje ontvangt op het moment dat de download helemaal klaar staat.

Google Takeout is hier te vinden: www.google.com/takeout/.

Lees meer over: , ,