Update Google Maps voor Android voegt synchronisatie toe

Nu gisteren iOS 6 is uitgebracht is Google Maps definitief komen te vervallen in het mobiele besturingssysteem en juist nu heeft Google een update uitgebracht van de applicatie Google Maps voor Android. Nieuw in de applicatie is synchronisatie zodat je op meerdere apparaten kunt beschikken over recent uitgevoerde zoekopdrachten.

Deze nieuwe feature kan bijzonder handig zijn. Stel dat je een restaurant hebt opgezocht op je computer terwijl je was ingelogd met je eigen Google account en eenmaal op weg de locatie nog even wilt bekijken op je telefoon. In dat geval zodraj je begint met het typen zal het net opgezochte restaurant direct als suggestie samen met andere locaties waar je recent naar hebt gezocht op je computer verschijnen op je telefoon. Omdat het typen op een telefoon nu eenmaal niet zo heel snel gaat (met uitzondering van sommige mensen) is het doel van Google om de noodzaak om te typen zoveel mogelijk te verminderen.

Gemaakte routebeschrijvingen op een computer zijn ook terug te vinden in de applicatie.

Apple

Google wilde verder niet reageren op de nieuwe kaartenapplicatie van Apple waarmee Google Maps is vervangen. Tevens is het niet duidelijk of Google momenteel bezig is met de ontwikkeling van een applicatie voor iOS of dat Apple dit bijvoorbeeld blokkeert. Daarnaast kan Google Maps uiteraard ook geopend worden in de mobiele browser.

Het zou echter wel een logische stap kunnen zijn om een applicatie te maken, YouTube is met iOS 6 ook komen te vervallen en in plaats daarvan heeft Google een aparte applicatie gemaakt die sinds vorige week beschikbaar is in de App Store van Apple. Google geeft wel aan dat het doel is om Google Maps uiteindelijk beschikbaar te maken voor iedereen die het product graag wil gebruiken, dit ongeacht apparaat, browser of besturingssysteem.

Lees meer over: , ,