Update Gmail voor iPhone en iPad voegt optie toe om te tekenen

Sinds 16 november, eigenlijk sinds 2 november is de applicatie van Gmail voor de iPhone en iPad beschikbaar. Het team van Gmail is van plan om de applicatie met regelmaat bij te werken en inmiddels is de eerste update uitgebracht.

Handtekening

De meest handige toevoeging is wellicht het kunnen instellen van een handtekening die alleen wordt geplaatst als je een bericht met je telefoon stuurt naar iemand. Dit kan net als bijvoorbeeld in het mailprogramma van de iPhone zelf een handige toevoeging zijn om zodoende de ontvanger te laten weten dat je het bericht gestuurd hebt vanaf een mobiele telefoon. De handtekening kan ingesteld worden door binnen de app naar de instellingen te gaan. Hier is tevens een optie toegevoegd om een vakantiemelding in te stellen.

Tekenen

Dan is er een andere nieuwe en leuke feature toegevoegd. Je kunt namelijk vanaf nu berichten op een creatieve manier aanvullen door een heuse tekening te maken. Door te drukken op het icoontje bovenaan het venster komt een leeg wit scherm in beeld. Met behulp van de tools onderin kun je vervolgens helemaal los gaan :-).

Zodra je klaar bent wordt de tekening toegevoegd als bijlage aan het bericht.

Lees meer over: , , , ,