Update Facebook geeft pagina’s meer bereik

Update Facebook geeft pagina’s meer bereik

Dankzij een wijziging van Facebook kunnen pagina's straks meer gebruikers bereiken met geplaatste berichten. Het zal vanaf nu zo zijn dat als een pagina in een bericht een verwijzing plaatst naar een andere pagina Facebook het bericht zichtbaar kan maken voor enkele gebruikers die de getagde pagina volgen. Het sociale netwerk noemt het volgende voorbeeld. Hieronder is een screenshot te zien van een bericht geplaatst door Bleacher Report en in het bericht wordt er verwezen naar Dwight Howard. Facebook zal dan het bericht aan sommige gebruikers gaan tonen die Dwight Howard volgen of hebben geliked als aanvulling op de gebruikers die Bleacher Report volgen of hebben gewaardeerd.

Dit is iets wat al gedaan wordt met berichten van vrienden. Indien je als gebruiker wordt getagged door een vriend dan kan het zijn dat je eigen vrienden het bericht te zien krijgen ondanks dat ze geen connectie hebben met de vriend die het bericht heeft geplaatst.

facebook_pagina_vermelding

Voor het tonen van berichten spelen diverse factoren een rol inclusief het aantal likes, reacties, en clicks. Ook kijkt Facebook naar welke berichten de meeste likes ontvangen van gebruikers die zowel de pagina die het bericht heeft gepubliceerd hebben geliked als de pagina die werd getagged. Als veel mensen die Dwight Howard hebben geliked ook Bleacher Report hebben geliked dan suggereert dit dan de pagina's met elkaar verbonden zijn. Indien Facebook ziet dat veel mensen die zowel Bleacher Report hebben geliked als Dwight Howard het bovenstaande bericht waarderen dan is dit een signaal dat het bericht mogelijk ook relevant is voor gebruikers die alleen Dwight Howard hebben gewaardeerd.

Lees meer over: