Update 1 voor Windows 8.1 mogelijk al op 11 maart

Update 1 voor Windows 8.1 mogelijk al op 11 maart

Het is de verwachting dat Microsoft binnenkort een update zal gaan uitbrengen voor Windows 8.1. Aanvankelijk was het de verwachting dat het bedrijf begin april tijdens de Build conferentie de update zou gaan uitbrengen of zou gaan aankondigen maar de update zal mogelijk al eerder worden uitgebracht. Volgens diverse bronnen bekend met de update is het bedrijf van plan om de update al op 11 maart uit te gaan brengen. Tot op heden heeft Microsoft officieel nog geen aankondigingen gedaan over de release.

Inmiddels zijn er al wel diverse details uitgelekt op internet over de aankomende update waaronder afgelopen week nog een nieuwe feature te zien in screenshots om Metro-apps vast te kunnen pinnen op de taakbalk in de desktopomgeving van het besturingssysteem.

Nieuwe screenshots

Aansluitend is er in nieuwe uitgelekte screenshots nog een kleine wijziging betreffende het startscherm te zien. Te zien is dat na het klikken met de rechtermuisknop op een tegel niet langer onderaan het scherm een menu tevoorschijn komt maar een klein menu op de plek waar geklikt wordt. In het menu worden alle opties getoond die normaal gesproken ook onderaan het venster in het menu worden getoond. Waarschijnlijk zal op een touchscreen het menu alsnog wel worden getoond omdat het onderstaande menu hiervoor te klein is.

Tevens is een andere kleine wijziging te zien en dat is de toevoeging van twee knoppen rechtsboven naast de gebruikersnaam. Het gaat om een knop om de zoekfunctie van Windows te openen en een knop met alle opties om het apparaat sneller af te sluiten.

windows_8_menu

Lees meer over: ,