Unlisted YouTube Videos (Prive video’s)

YouTube gaat komen met een nieuwe optie, Unlisted YouTube Videos. Dit is een bijzonder handige optie waarmee een video die je hebt geupload verborgen kan blijven voor de buitenwereld. Zodra er wordt gekozen voor 'Unlisted' zal de video niet opduiken in de zoekresultaten en wordt de video niet getoond op andere plaatsen.

Het voordeel van deze optie is dat een video wel gedeeld kan worden met andere gebruikers door een link op te sturen. Zodoende kan iemand rechtstreeks de video openen waarvoor geen YouTube account is vereist in tegenstelling tot de huidige 'Private' optie. Als een video op private wordt gezet kan deze maximaal gedeeld worden met 25 andere gebruikers die wel over een YouTube account moeten beschikken.

Nu is de optie officieel aangekondigd, echter werd het bijbehorende bericht weer verwijderd door YouTube. Op dit moment is dan ook de optie nog niet online te zien. In ieder geval is er wel een screenshot beschikbaar, deze hieronder. Zodra de optie beschikbaar komt vind je deze onder het kopje Privacy bij het bewerken van een video.

Update

Unlisted video's zijn vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Lees meer over: ,