Unfurlr voor iPhone en Android checkt of QR-codes veilig zijn

Een handige tip via Digital Inspiriation is Unfurlr, van origine een website waar je terecht kunt om te bekijken wat er achter korte URL's zit. Op unfurlr.com voer je een korte URL in zoals bijvoorbeeld van Google of Bit.ly en de site zal vervolgens gaan checken op welke website de URL uitkomt en zodoende weet je op welke locatie je terecht gaat komen.

Het probleem met korte URL's is dat je van te voren niet weet waar je terecht gaat komen en dit probleem bestaat ook met QR-codes. Unfurlr heeft hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van applicaties voor de iPhone en apparaten met besturingssysteem Android. Na het installeren van de applicatie kun je eenvoudig een QR-code scannen en vrij snel zal het resultaat gaan volgen. Je ziet dan direct wat de URL van de betreffende website is waar je op terecht zou komen met direct een knop om de URL daadwerkelijk te openen.

Echter naast de URL zal de applicatie een rapportje tonen met percentages zoals betrouwbaarheid, privacy en kindvriendelijkheid, gebaseerd op gegevens van Web of Trust. Mocht je dus niet zeker zijn van een QR-code dan is dit een handige extra check. De applicatie voor de iPhone vind je hier in de App Store, voor Android is hier te downloaden.

Lees meer over: , ,