Uitrol mobiele site Twitter, updates iOS en Twitter voor Nokia

Twitter heeft laten weten dat de nieuwe versie van mobile.twitter.com gericht op feature phones en oude browsers nu volledig is uitgerold nadat deze nieuwe versie afgelopen mei al werd aangekondigd. De nieuwe mobiele website is lichter, sneller en lijkt nu meer op de gewone website en de mobiele applicaties. Er is ondersteuning voor meer dan 13 verschillende browsers op duizenden verschillende apparaten, er is tevens gekeken naar verschillende resoluties en op basis hiervan schaalt de site.

Er is in totaal twee maanden gewerkt aan de nieuwe website en er is getest met 300 verschillende apparaten. Hieronder in de screenshot is goed het verschil te zien tussen de oude en de nieuwe mobiele website, klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

iOS en Android

Twitter heeft tevens nieuwe versies uitgebracht van de applicaties voor iOS en Android die beiden nu beschikbaar zijn. Nieuw is de toevoeging van Expanded Tweets, de mogelijkheid om een preview van content zoals foto's en video's in een bericht te kunnen bekijken zoals al langer mogelijk is op Twitter.com. Verder zijn er verbeteringen op het gebied van search autocomplete zodat je meer suggesties ziet zodra je gaat zoeken naar gebruikers en het is nu mogelijk om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten van favoriete gebruikers middels push-notificaties. Je kunt zodoende per gebruiker instellen om push-notificaties te ontvangen zodra diegene een nieuw bericht of een retweet plaatst.

Als laatste is het nieuwe logo (vogeltje) doorgevoerd.

Nokia Series 40-toestellen

Als laatste heeft Twitter een nieuwe applicatie aangekondigd specifiek voor Nokia Series 40-toestellen. Er zijn miljoenen mensen die nog geen smartphone zoals een iPhone hebben maar gebruik maken van een feature phone zoals de toestellen van Nokia. Daarom deze nieuwe applicatie van Twitter die gedownload kan worden in de Nokia Store.

Lees meer over: