Uitnodigingen Microsoft voor evenement op 25 oktober

Microsoft heeft uitnodigingen rondgestuurd voor de lancering van Windows 8 en de nieuwe Surface op 25 oktober in Manhattan, New York. Details over het evenement zijn er nog niet maar de verwachting is dat er diverse artiesten zullen gaan optreden, CEO Steve Ballmer zal de avond leiden. Om 00:00 uur, als het dus 26 oktober is geworden is Windows 8 direct beschikbaar evenals de Surface. Het gaat eerst dan alleen om de Surface RT.

De Surface RT is 9,3 millimeter dik, weegt 676 gram, beschikt over een USB 2.0 poort, heeft een 10.6 inch ClearType HD Display. Er kan gekozen worden tussen een 32 en 64GB variant, de prijzen zijn nog niet aangekondigd al waren er recent wel enkele geruchten. De tablet is voorzien van Windows RT met alleen de nieuwe Metro-interface. Pas over een aantal maanden zal de Surface Pro met Windows 8 Pro gaan verschijnen.

In de afgelopen tijd is Microsoft al bezig met de promotie van de nieuwe tablet, er werden al advertenties gespot in onder andere New York al is er nog altijd geen officiƫle bevestiging dat deze van Microsoft zijn. 'Click in' is de slogan die Microsoft heeft bedacht.

Meer over Windows 8 inclusief de nodige screenshots lees je in dit artikel, meer over de verschillende versies, prijzen en systeemeisen vind je hier. Wat betreft Steve Ballmer is de nieuwe versie van Windows een van de belangrijkste introducties in de geschiedenis van Microsoft. Hij geeft aan dat de introductie van Windows 95 een zeer belangrijk moment was voor het bedrijf maar dat de lancering van Windows 8 daar zeker overheen gaat.

Lees meer over: , ,