Uitleg Star Trek: The Original Series logo van Google

Sinds gisteravond staat wereldwijd op alle homepage van Google een interactief logo vanwege het feit dat het precies 46 jaar geleden is dat de eerste aflevering werd uitgezonden van Star Trek: The Original Series. De Star Trek doodle zal vandaag in ieder geval nog de gehele dag te bewonderen zijn op de homepage van de zoekmachine.

Onderdelen van het logo

Het logo waarvan de ontwikkeling drie tot vier maanden geleden begon bestaat uit een aantal onderdelen, in elk onderdeel kun je op diverse elementen klikken. Zo kun je in de openingsscène klikken op het console voor kapitein Kirk om allerlei bekende geluiden uit de serie te horen. Achter de kapitein kun je klikken op Nyota Uhura waarop dan ingezoomd zal worden. Om door te gaan naar de volgende scene klik je rechts op de deur waarna het alarm (Red Alert) zal afgaan en je terecht komt in de kamer met de bekende transporter.

Hier kun je linksboven op het paneel klikken, er komen dan Tribbles tevoorschijn, kleine harige diertjes uit de serie. Ook kan er geklikt worden op het bemanningslid met het rode uniform en te zien is dan dat hij vrij zenuwachtig is om geteleporteerd te worden. Door op het console te klikken worden de bemanningsleden geteleporteerd naar een planeet.

Op de planeet moet je vechten tegen een buitenaards wezen, hier kun je als eerste klikken op de steen die er ligt en er kan geklikt worden op de boom. Echter kan de alien alleen door op het wapen op de berg te klikken verslagen worden. Zodra dit is gedaan keer je terug naar de Enterprise, is de missie afgerond en zal het logo van Google verschijnen.

Acteurs

In ieder geval twee acteurs uit de serie zijn blij met het Google logo. William Shatner die in de serie kapitein Kirk speelt liet op Twitter weten: "Has everyone seen the Google logo today? You must go there now. Happy Anniversary Star Trek! My VERY best! Bill".

George Takei, in de serie Lieutenant Hikaru Sulu en enkele jaren geleden nog speelde in de serie Heroes plaatste op Twittter het volgende bericht: "Props to Google for its shout out to the 46th anniversary of the premiere of Star Trek. Yes, I apparently am the L."

Ryan Germick

Voor de gelegenheid had StarTrek.com een interview met Ryan Germick, Ryan was de eerste illustrator die fulltime kwam werken bij Google en tegenwoordig heeft hij de leiding over de doodlers. In het interview vertelt hij dat hij veel met de oorspronkelijke serie heeft doordat hij de afleveringen altijd keek met zijn vader. Omdat de afleveringen vaak werden bekeken thuis begon hij de crew van de Enterprise ook een beetje te zien als familie.

Het werken bij Google brengt op allerlei manieren technologie uit Star Trek tot leven, hij verwijst bijvoorbeeld naar Voice Search of de mogelijkheid om een menukaart te vertalen door simpelweg een foto hiervan te maken, 'Spock would be proud' aldus Ryan.

Ryan geeft aan dat het interactieve logo als doel heeft om een glimlach op het gezicht van een gebruiker te toveren voordat diegene een zoekopdracht gaat uitvoeren. Star Trek was een geweldige inspiratiebron en het was een grote uitdaging voor Ryan om de details te bepalen zoals karakters, het verhaal en de juiste geluiden. Uiteindelijk werkte hij met nog twee andere doodlers en vier ontwikkelaars aan het logo, daarnaast hielpen nog anderen met het maken van de diverse geluiden die zijn verwerkt, vertalingen, en andere zaken.

Andere logo's

Germick werkte eerder al mee aan bijvoorbeeld het spel ter ere van Pac-Man en de synthesizer die recent nog op de homepage van de zoekmachine werd geplaatst, deze doodle stond in het teken van de geboortedag van Robert Moog. Samen met ontwikkelaar Joey Hurst maakte hij ook een werkende gitaar vanwege de geboortedag van Les Paul.

Een werkende kopie van de doodle van vandaag is op deze pagina te vinden.

Lees meer over: ,