Uitleg Google om Google Maps toe te voegen aan beginscherm iOS 6

Inspelend op alle fouten in de nieuwe kaartenapplicatie van Apple in iOS 6 heeft Google de gelegenheid aangegrepen om op Google+ een korte handleiding te plaatsen van hoe de mobiele versie van Google Maps eenvoudig kan worden toegevoegd aan het beginscherm op een iPhone. Hiervoor werd de bovenstaande afbeelding gemaakt.

Om de mobiele versie van Google Maps toe te voegen aan het beginscherm open je Safari en surf je naar maps.google.com. Zodra de website opent zal er direct een melding in beeld verschijnen die wijst naar de deelknop onderin in het venster. Druk op deze knop en druk daarna op de knop 'Voeg toe aan het beginscherm' die in het midden staat.

Je krijgt dan de mogelijkheid in beeld om een eigen naam te geven voor de snelkoppeling, standaard is 'Google Maps' al ingevuld. Druk dan rechtsboven op de blauwe knop 'Voeg toe' om Google Maps toe te voegen aan het beginscherm. Dit kan uiteraard ook op deze manier in de vorige versies van het mobiele besturingssysteem.

Apple

Overigens heeft Apple zelf ook een pagina online gezet waarop ook uitgelegd wordt met een vergelijkbare afbeelding uitgelegd hoe je Google Maps of Nokia Maps kan toevoegen.

Lees meer over: , , , ,