Two-step-verificatie voor Google Apps

Google heeft vandaag een veiliger manier geïntroduceerd om in te loggen op Google Apps accounts genaamd Two-step-verificatie. Nu in eerste instantie alleen beschikbaar voor Google Apps klanten maar later zal de beveiliging ook beschikbaar komen voor individuele Google gebruikers.

Wanneer het is ingesteld door een beheerder, zijn twee identificatiemiddelen vereist om in te loggen op een Google Apps account: een wachtwoord en een mobiele telefoon. Het vraagt geen speciale tokens of apparaten. Na invoer van het wachtwoord, wordt er een verificatiecode gestuurd naar de mobiele telefoon via een sms of een applicatie die geïnstalleerd kan worden op een Android-toestel, Blackberry en binnenkort ook op een iPhone. Dit zorgt ervoor dat de rechtmatige gebruiker de enige is die toegang heeft tot de data. Als het wachtwoord wordt gestolen, is het account nog steeds beschermd.

Gelukkig kan er wel ingesteld worden voor een specifieke computer dat de code onthouden wordt zodat je niet telkens een nieuwe verificatiecode hoeft in te voeren.

Beheerders van Google Apps Premier, Education en Government Editions kunnen Two-step-verificatie vanaf nu activeren in het Admin Control Panel. Standard Edition-klanten krijgen in de komende maanden toegang.

Lees meer over: ,