Two-step-verificatie voor alle Google accounts

Vorig jaar september introduceerde Google een veiligere manier geïntroduceerd om in te loggen op Google Apps accounts genaamd Two-step-verificatie. Google heeft zoals op dat moment al aangekondigd wordt nu deze mogelijkheid ook beschikbaar gesteld voor alle gebruikers van Google.

Wanneer Two-step-verificatie is ingesteld dan zijn er twee identificatiemiddelen vereist om in te loggen op een account: een wachtwoord en een mobiele telefoon. Google geeft het advies om de tijd te nemen om dit in te stellen en verwacht in dat geval dat het rond de 15 minuten zal duren. Een wizard begeleid je door alle stappen waaronder het instellen van een telefoon maar ook het instellen van een backup codes.

Na invoer van het wachtwoord, wordt er middels een SMS een verificatiecode gestuurd naar de ingestelde mobiele telefoon maar je hebt ook de mogelijkheid met behulp van een applicatie zelf een code te genereren. Deze applicatie kan geïnstalleerd worden op een Android-toestel, een Blackberry of op een iPhone.

Ondanks de extra stap zorgt dit ervoor dat de rechtmatige gebruiker de enige is die toegang heeft tot de data. Als het wachtwoord wordt gestolen, is het account nog steeds beschermd. Je hebt wel de mogelijkheid om de verificatie 30 dagen te bewaren zodat je de eerstvolgende 30 dagen de code niet meer hoeft in te voeren.

Two-step-verificatie zal in de komende dagen worden uitgerold naar alle gebruikers. Om te controleren of je de mogelijkheid al hebt ga je naar de instellingen van je account. De optie zou danmoeten verschijnen onder de kop "Persoonlijke instellingen".

Lees meer over: ,