Twitterende koeien (teat tweet)

Koeien op Twitter... 12 favoriete koeien van de Canadese veehouder Vandenberg zijn op Twitter te vinden. De koeien worden dagelijks gemolken in een melkrobot en 'vertellen' via Twitter hun belevenissen. In samenwerking met de veehouder ontwikkelde Critical Media Lab de applicatie die dit allemaal verzorgd.

Het belangrijkste doel van het project is om te kijken welke invloed technologie heeft op de relatie tussen mens en dier. Het Critical Media Lab wilde een mobiele applicatie ontwikkelen om zodoende de 'intimiteit' met de koeien weer terug te brengen naar de veehouder. Dit omdat de koeien dagelijks gemolken worden in een melkrobot met als gevolg dat het dagritme maar ook het contact tussen veehouder en koeien veranderd is.

Zoals gezegd heeft de veehouder 12 koeien geselecteerd. Elke koe is gefotografeerd en heeft een eigen Twitter profiel. Door middel van een RFID tag worden alle activiteiten zoals melkgift, tijdstip van melken van de koe opgeslagen. Voor elke koe is er een apart karakter gedefinieerd en een aantal verschillende ‘tweet’ variabelen die worden gebruikt in combinatie met de data die uit de melkrobot komt.

Voorbeeld van een Tweet: "I just squirted 20.4 kgs of milk out of my teats in 10:28 seconds. What did you do today?" Een overzicht van alle koeien bekijk je hier.

Lees meer over: