Twitterbaan.nl

In september vorig jaar werd Twitterbaan.nl gestart door de 26-jarige student Maarten Dik. Een handige website waar snel gezocht kan worden naar vacatures die op Twitter zijn geplaatst met de hashtag #vacature. Groot voordeel vergeleken met de zoekfunctie van Twitter zelf is dat in dit geval spam eruit wordt gefilterd, ook worden retweets niet getoond.

Op de homepage staat bovenaan een zoekveld met eronder de meest recente vacatures. Aan de rechterkant van de website staan een aantal filters waarmee gefilterd kan worden op tijdstip en regio. De regiofunctie is in dit geval een zoekterm. Na het uitvoeren van een zoekopdracht worden de gebruikte woorden geplaatst als filters. Maarten verwacht dat Twitterbaan, naast andere vacaturesites als Monsterboard en NationaleVacaturebank.nl een belangrijke rol gaat spelen in de vacaturemarkt. "Met nog een paar aanpassingen ben ik er van overtuigd dat wij zelfs de grootste vacaturebank kunnen worden".

Maarten doet het niet alleen maar runt de website samen met zijn docent Bram Borggreve. "Bram, die ook mijn docent is, zorgt voor de software. Ik richt mij meer op de zakelijke kant van de site. Zo ben ik in onderhandeling met het UWV om meer te gaan samenwerken. En ze zijn enthousiast." aldus Maarten. Op dit moment bevat de website al meer dan 90.000 vacatures. 27 januari presenteert Maarten zijn project op de Saxion Hogeschool Deventer.

Het project doet wat dat betreft denken aan een Engelse variant om vacatures te zoeken, TwitterJobSearch.com. Deze zoekmachine is een initiatief van hetzelfde bedrijf dat ook een zoekmachine gericht op het doorzoeken van Google Buzz lanceerde genaamd Buzzy.

Lees meer over: