Twitter wilde Instagram al voor Facebook kopen

Deze week nam Facebook voor een bedrag van 1 miljard dollar fotoapplicatie Instagram over en nu een aantal dagen later blijkt dat Twitter ook plannen had om het bedrijf over te nemen zo weet The New York Times te melden. Volgens bronnen betrokken bij de deal had Jack Dorsey, de medeoprichter van Twitter enkele maanden geleden al verregaande plannen om Instagram over te nemen maar uiteindelijk zonder succes.

Detail hierbij is dat Dorsey tevens begin vorig jaar heeft geïnvesteerd in de applicatie en daarom dus ook een deel van de betaalde 1 miljard dollar krijgt. Ook opvallend is dat Dorsey op een gegeven moment dagelijks Instagram gebruikte om foto´s op Twitter te delen maar sinds de deal met Facebook is aangekondigd heeft hij geen enkele foto meer geplaatst, mogelijk omdat hij niet erg blij is met het feit dat de applicatie in handen van een concurrent is gevallen. Twitter wilde verder niet reageren op alle berichtgeving.

Het gaat nog steeds snel met Instagram dat gewoon zal blijven bestaan in de huidige vorm zo werd direct duidelijk gemaakt door Facebook. Vlak na de overname kwam al het bericht dat de applicatie voor Android, geïntroduceerd begin deze maand al meer dan 5 miljoen keer was gedownload en afgelopen woensdag stond Instagram voor het eerst in de Apple Store op de eerste plaats in de lijst met de 25 populairste gratis applicaties.

Vrijdag wist het bedrijf de mijlpaal te bereiken van 40 miljoen gebruikers.

Lees meer over: , ,