Twitter wil TweetDeck overnemen

Volgens de Wall Street Journal is Twitter momenteel bezig om het bekende TweetDeck over te nemen. De gesprekken zouden inmiddels vergevorderd zijn en Twitter zou bereid zijn om 50 miljoen dollar te betalen volgens mensen bekend met de zaak. Als de overname daadwerkelijk doorgaat zou TweetDeck een goede kans maken om de standaard desktoptoepassing voor Twitter te worden. TweetDeck is populaire en op dit moment worden meer dan 13 % van alle tweets vanuit TweetDeck geplaatst.

Eerder was er al sprake van dat TweetDeck in gesprek was over een overname door UberMedia, het bedrijf achter Twidroyd, de populaire Twitterclient voor Android. Bij de overname door UberMedia was er toen nog sprake van 30 miljoen dollar.

Twitter heeft momenteel applicaties voor vrijwel alle platformen behalve Windows. Er bestaan applicaties voor de iPhone, iPad, Android en BlackBerry en eerder dit jaar werd Twitter for Mac geïntroduceerd. Begin dit jaar gaf een woordvoerder van Twitter nog aan dat er nog geen plannen waren voor een applicatie voor Windows.

Lees meer over: , ,