Twitter gaat met Twitter Alerts gebruikers informeren over noodsituaties en rampen

Twitter gaat met Twitter Alerts gebruikers informeren over noodsituaties en rampen

Twitter heeft Twitter Alerts aangekondigd, een nieuwe feature waarmee de microblogdienst gebruikers snel van belangrijke informatie wil kunnen voorzien in het geval van bepaalde noodsituaties of rampen zoals bijvoorbeeld een aardbeving. Afgelopen jaar introduceerde Twitter in Japan Lifeline om Japanse gebruikers in het geval van een noodgeval of ramp te helpen om snel accounts met belangrijke informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld accounts van lokale overheden, media en van nutsbedrijven met informatie over gas, water en elektriciteit. Twitter Alerts borduurt voort op Lifeline en is gericht op de rest van de wereld.

Twitter Alerts werkt als volgt. Gebruikers moeten specifiek bepaalde accounts gaan volgen om hier dan later notificaties van te kunnen ontvangen. In het geval dat de betreffende organisatie een tweet plaatst die gemarkeerd is als alert dan krijgen alle aangemelde gebruikers automatisch een SMS of pushbericht in het geval dat Twitter voor iPhone of Twitter voor Android wordt gebruikt. Alerts worden ook in de Timeline getoond, het bericht wordt in dat geval voorzien van een oranje bel om aan te geven dat het een alert betreft.

twitter_alerts_tweet

Het is op dit moment nog wel zo dat een redelijk beperkt aantal organisaties in alleen de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea deelnemen aan Twitter Alerts, het is de verwachting dat er in de toekomst meer organisaties zullen worden toegevoegd.

Instellen om alerts te ontvangen van een bepaalde organisatie kan door te gaan naar een aparte pagina die achter het account hangt, deze pagina is altijd te bereiken is op twitter.com/[gebruikersnaam]/alerts. Zo kan bijvoorbeeld twitter.com/redcross/alerts geopend worden om notificaties te ontvangen van het Amerikaanse Rode Kruis. Gebruikers hoeven overigens niet te wonen in deze landen om alerts te ontvangen.

twitter_alerts_page

Lees meer over: