Twitter werkt aan feature om berichten achteraf aan te kunnen passen

Twitter werkt aan feature om berichten achteraf aan te kunnen passen

Mogelijk gaat Twitter komen met een nieuwe feature waarmee gebruikers achteraf een geplaatste tweet nog aan kunnen passen. Google+ kent deze mogelijkheid al sinds de lancering van het sociale netwerk en sinds enige tijd heeft Facebook ook deze mogelijkheid om berichten na plaatsing nog aan te kunnen passen. Het bericht over de feature is afkomstig van een aantal anonieme bronnen bekend met de plannen van het bedrijf.

Na het publiceren van een tweet zou de optie om het bericht nog aan te passen slechts een beperkte tijd beschikbaar komen zodat er nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd kunnen worden zoals het verwijderen van een woord, het toevoegen van een woord of meerdere woorden of het corrigeren van typefouten. Het aanpassen van een geplaatst bericht zou maximaal 1 keer gedaan mogen worden, gemaakte aanpassingen zijn dan direct zichtbaar voor andere gebruikers en worden ook doorgevoerd in eventuele retweets.

Twitter wil in ieder geval voorkomen dat met de feature een bericht volledig kan worden aangepast. Anders zou een gebruiker bijvoorbeeld een nieuwsbericht kunnen delen om veel retweets te vergaren om vervolgens het volledige bericht weer te verwijderen en te vervangen door een advertentie. Om dit probleem op te lossen kunnen er waarschijnlijk straks maar een beperkt aantal karakters worden aangepast en worden toegevoegd.

Zodra Twitter het gevoel heeft de functionaliteit goed werkt dan zal de feature eerst als test worden uitgerold naar een beperkt aantal partijen zoals diverse nieuwsorganisaties, geverifieerde beroemdheden, etc. Het is niet duidelijk of en wanneer alle gebruikers deze mogelijkheid gaan krijgen, Twitter zelf wilde verder niet reageren op de berichtgeving.

Lees meer over: