Twitter Web Intents: Voeg interactiviteit toe aan ingesloten tweets

Twitter heeft het mogelijk gemaakt voor ontwikkelaars om meer interactiviteit toe te voegen aan tweets die ingesloten worden op een pagina. Een nieuwe API, Web Intents is erop gericht om de links Reply, Retweet, en Favorite toe te voegen aan ingesloten tweets zodat Twitteraars direct kunnen reageren op een bericht of deze opnieuw kunnen plaatsen zonder de pagina te hoeven verlaten. Zodra er op een link wordt geklikt opent er een popup en Twitter zal dan zelf bepalen of je als gebruiker al ingelogd bent of niet.

Hieronder zie je een voorbeeld van een ingesloten tweet met behulp van Blackbird Pie, een manier aangeboden door Twitter zelf om berichten in te sluiten op websites. Onder het bericht zijn de links te zien om direct te reageren of om het bericht te retweeten.

WordPress

Voor gebruikers van WordPress.com was het al langer mogelijk om tweets in te sluiten. WordPress heeft nu als eerste partner van Twitter deze nieuwe functionaliteit doorgevoerd en alle ingesloten tweets op WordPress.com blogs beschikken nu al over de links.

Lees meer over: