App Twitter voor tablets met Android

App Twitter voor tablets met Android

Er was uiteraard al geruime tijd een app van Twitter beschikbaar voor smartphones met Android maar tot op heden ontbrak er nog een versie van de app geoptimaliseerd voor tablets met het mobiele besturingssysteem. Nadat er al enkele jaren een app voor de iPad bestaat heeft Twitter nu dan ook eindelijk een app voor tablets met Android uitgebracht.

In eerste instantie is de nieuwe app alleen beschikbaar voor tablets van Samsung te beginnen met de Samsung Galaxy Note 10.1-2014. Het is de bedoeling dat de app tegen het einde van het jaar beschikbaar komt voor andere tablets met Android. In samenwerking met Samsung werden er enkele specifieke features toegevoegd aan de app waaronder Multi-screen view waardoor Twitter tegelijkertijd naast een andere app kan draaien. Zo kunnen er bijvoorbeeld tweets worden gelezen tijdens het surfen op internet.

Daarnaast is er een widget en de mogelijkheid om direct te tekenen op foto's met de S-Pen van de Galaxy Note 10.1-2014 en deze weer te delen. Hieronder enkele screenshots.

twitter_android_tablet_1

twitter_android_tablet_2

Lees meer over: ,