Twitter volledig vernieuwd

Twitter heeft op een persconferentie op het Twitter-kantoor in San Francisco bekend gemaakt dat de microblogdienst binnenkort geheel wordt vernieuwd. Een belangrijkste wijziging is de indeling van de website die wordt verdeeld in 2 verschillende kolommen. Aan de linkerkant staat de timeline met daarboven links om @mentions, retweets, searches, en lists te bekijken. Aan de rechterkant de bekende onderdelen zoals favorieten, trending topics en mensen die je recent bent gaan volgen.

Foto's en video's

Dankzij overeenkomsten met onder andere Flickr, TwitPic, Vimeo en YouTube is het vanaf nu mogelijk om foto's en video's rechtstreeks op Twitter te bekijken in plaats van dat je eerst naar de desbetreffende website toe moet. Deze foto's en video's worden dan na aanklikken aan de rechterkant getoond zoals hieronder in de afbeelding te zien is.

Informatie

Het klikken op een tweet geeft aanvullende informatie en eventuele @replies of andere tweets van de gebruiker. Het klikken op een gebruikersnaam toont direct een miniprofiel zonder dat je de pagina hoeft te verlaten. Het profiel toont de bio van een gebruiker, de meest recente tweets en andere informatie plus een knop om diegene te gaan volgen.

Beschikbaarheid

Het nieuwe design wordt in de komende weken uitgerold als preview en tijdens deze periode heb je nog de mogelijkheid om terug te schakelen naar de oude versie van de microblogdienst. Later zal uiteraard iedereen overgezet worden naar het nieuwe design.

Statistieken

Verder maakte Evan Williams nog enkele statistieken bekend. Zo start 16% van de nieuwe gebruikers op een mobiele telefoon en zijn er gemiddeld dagelijks 370,000 nieuwe gebruikers bij. 90% procent van alle inhoud is publiekelijk beschikbaar en ongeveer 25% van alle tweets bevatten links. Dagelijks worden er 90 miljoen tweets of meer geplaatst. Onlangs werd nog bekend dat Twitter 145 miljoen geregistreerde gebruikers heeft.

Lees meer over: