Twitter voert redesign TweetDeck door en voegt nieuw thema toe

Twitter heeft een nieuwe versie van TweetDeck uitgerold, het gaat om zowel de versie beschikbaar op web.tweetdeck.com als de applicaties voor Google Chrome, Mac OS X en Windows. Wat betreft de applicatie voor Windows is een herstart van TweetDeck voldoende om de update automatisch te binnen te halen, gebruikers van Google Chrome moeten de browser herstarten om de applicatie automatisch bij te werken en gebruikers van de applicatie voor Mac OS X kunnen de nieuwe versie vinden in de Mac App Store.

Twitter heeft als eerste het design aangepast van TweetDeck, zo zijn de kolommen iets smaller geworden en is de tekstgrootte van berichten vergroot. Dit laatste kan eenvoudig weer gewijzigd worden via de instellingen mocht je de letters te groot of mogelijk zelfs nog te klein vinden. Je hebt de keuze uit Small (13pt), Medium (14pt) en Large (15pt), dit is echter alleen van toepassing op de berichten, niet op de koppen van de kolommen. Tevens kan in de instellingen de breedte van de kolommen worden aangepast.

Nieuw is een schakelaar bovenaan waarmee eenvoudig geschakeld kan worden tussen een nieuw licht thema en het bekende en standaard donkere thema. Een screenshot van het lichte thema zie je hieronder, klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

Lees meer over: ,