Twitter voegt filters toe aan zoekfunctie in apps voor iOS en Android

Twitter voegt filters toe aan zoekfunctie in apps voor iOS en Android

Er zijn nieuwe versies van Twitter voor zowel iOS als voor Android uitgebracht. De belangrijkste toevoeging aan de apps is een verbeterde zoekfunctie met een aantal filters om sneller te kunnen vinden waar je naar zocht. Filters kunnen worden geactiveerd door na het uitvoeren van een zoekopdracht bovenin in het zoekveld te drukken op het kleine icoontje. Standaard komen de filters Alles, Foto's, Video, Nieuws en Personen in beeld.

twitter_zoekfunctie_filters_1

Sommige filters hebben na activeren een aanvullend filter, bijvoorbeeld na het toepassen van de filter Video kan er boven de zoekresultaten nog een scheiding worden gemaakt tussen alle video's of alleen video's afkomstig van videodienst Vine. Wat betreft foto's kan er bovenaan snel geschakeld worden tussen een lijstweergave en een rasterweergave.

twitter_zoekfunctie_filters_2

Door onderin op Meer opties te drukken kan de filter 'Personen die je volgt' worden geactiveerd evenals de filter 'Dichtbij jou'. Tevens nieuw zijn twee knoppen bovenaan het overzicht met zoekresultaten geplaatst, het gaat om Toptweets en de knop Alle tweets.

Naast de zoekfunctie is het tabblad Ontdek bijgewerkt om makkelijker trends en evenementen in de buurt te ontdekken. Gebruikers in de Verenigde Staten zien hier onder andere trending TV-shows, in dat geval staat er bij elk programma het totale aantal tweets. In augustus dit jaar experimenteerde Twitter al met tv-trends. Twitter voor iOS download je hier in de App Store, Twitter voor Android is hier te vinden in de Google Play Store.

Lees meer over: , ,