Twitter voegt ‘expand’ optie toe voor korte links

Het nadeel van korte url's is dat je niet altijd zeker weet waar die naar toe verwijzen. Het is dan ook niet voor niets dat korte url's ook vaak gebruikt worden door spammers omdat de ontvanger immers niet weet waar de link daadwerkelijk naar toegaat. Daarom heeft TinyURL bijvoorbeeld de optie om eerst een link te bekijken voordat je er daadwerkelijk naar toe gaat door "preview." voor de url toe te voegen.

Twitter realiseert zich dit ook en heeft daarom nu in de zoekresultaten een 'expand' optie toegevoegd voor korte url's. Zo op het eerste gezicht werkt dit in ieder geval voor url's van Bit.ly en TinyURL. Achter een korte url staat er in dat geval een link 'expand' waarna de originele url wordt getoond zoals hieronder in de screenshot. Verbergen kan door op de 'contract' link te klikken. De expand optie werkt niet voor custom Bit.ly url's en Google url's.

Op dit moment is de optie alleen beschikbaar op search.twitter.com en nog niet in de timeline. Dit zal ongetwijfeld later doorgevoerd worden.

Lees meer over: , ,