Twitter User Galleries

Twitter is gestart met de uitrol van een nieuwe feature, User Galleries. De microblogdienst zal nu recent geplaatste afbeeldingen tonen op een profiel. Dit is te zien door naar een profiel van een gebruiker te gaan. Aan de rechterkant staat dan direct onder het gedeelte met het aantal tweets, following en followers een blokje met 'Recent Images'. Dit zijn dan de meest recente afbeeldingen getweet door de betreffende gebruiker.

Fotosites

Er is ondersteuning voor diverse fotosites zoals yFrog, TwitPic, Instagram, en uiteraard Twitter zelf. Standaard worden er vier foto's getoond maar door op de link 'View all' te klikken komen er meer afbeeldingen, in een chronologische volgorde in beeld.

Beperkingen

Er zijn wel enkele beperkingen. Zo worden er maximaal 100 recente afbeeldingen getoond. Video thumbnails horen hier niet bij evenals tweets met links naar video's. Afbeeldingen geplaatst voor 1 januari 2010 worden eveneens niet getoond.

Verwijderen

Een afbeelding verwijderen uit de galerij kan simpelweg gedaan worden door de tweet met de afbeelding te verwijderen. In dat geval blijft de foto uiteraard nog wel beschikbaar op de gebruikte fotosite, de foto zul je hier dan eventueel apart moeten verwijderen.

Lees meer over: