Twitter twee-staps-verificatie toegevoegd aan apps iOS en Android

Twitter LogoIn mei dit jaar begon Twitter met het uitrollen van twee-staps-verificatie voor alle gebruikers van de microblogdienst. In de instellingen van Twitter.com kan deze extra beveiligingsfeature geactiveerd worden. Na het activeren dient er voortaan op de website als eerste zoals gebruikelijk ingelogd te worden met een gebruikersnaam en wachtwoord en daarna dient er een unieke code bestaande uit zes cijfers ingevoerd te worden die per SMS wordt verzonden. Zonder deze unieke code is inloggen niet mogelijk.

iOS en Android

Aan de nieuwste versies van Twitter voor iOS en voor Android is nu ook ondersteuning voor twee-staps-verificatie toegevoegd. Het activeren van twee-staps-verificatie gaat als volgt. In de app ga als eerste naar het tabblad 'Ik' en open hier de instellingen via het tandwieltje, in de app voor Android dien je eerst op je eigen naam te drukken. Druk daarna op Beveiliging waarna de optie Inlogverificatie zoals hieronder in beeld zal verschijnen.

twitter_inlog_app

Indien geactiveerd heb je het betreffende toestel dus altijd nodig om in te loggen op Twitter. Na het bevestigen verschijnt er een code in beeld die dient als backup, het is belangrijk deze ergens op te slaan. Met deze unieke code kun je alsnog inloggen indien je telefoon niet beschikbaar is, bijvoorbeeld als deze is gestolen of kapot is gegaan. In de app kan op een later moment altijd een nieuwe backupcode aangemaakt worden.

twitter_inlog_app_backup

De volgende keer dat je wilt inloggen op Twitter.com zal direct na het inloggen de onderstaande melding in beeld verschijnen waarin staat dat er een inlogverificatieverzoek verzonden is naar je telefoon. Hier tevens de mogelijkheid om eventueel in te loggen door de eerder genoemde backupcode in te voeren. In de app worden alle inlogverzoeken die worden gedaan met locatie, gebruikte browser en het besturingssysteem opgeslagen.

twitter_inlog_website

Lees meer over: , ,