Twitter toont in timeline waar korte URL’s naar toe verwijzen

Sinds mei vorige jaar is er al een optie beschikbaar in de aparte zoekmachine van Twitter waarmee je kunt bekijken waar korte URL's naar toe verwijzen. In de zoekresultaten staat achter vrijwel elke korte URL een linkje 'expand' om de volledige URL zodoende in beeld te krijgen. Op deze manier kun je voorkomen dat je per ongeluk op een ongewenste website terecht komt.

Twitter heeft nu een vergelijkbare functie doorgevoerd op Twitter.com om zodoende in je eigen timeline ook te kunnen bekijken waar korte URL's je naar toe brengen als je hierop klikt. Dit is te zien door met de muis op een korte link te gaan staan waarna de lange URL in beeld komt. Een screenshot van de mouseover hieronder.

Het lijkt erop dat de mouseover alleen werkt in de nieuwe Twitter en niet in de oude versie die binnenkort zal verdwijnen. Wel werkt de functie in de bekende browsers, Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Verder worden de lange URL's getoond in het geval van vrijwel alle bekende URL-verkorters zoals Bit.ly, Google, TinyURL, etc.

Lees meer over: , , ,