Twitter toont Nederlandse Trending Topics en gaat Tweets vertalen

Twitter had al de mogelijkheid om specifiek Trending Topics in een bepaald land te bekijken maar hier hoorde Nederland nog niet bij. Met een update waarbij 13 nieuwe landen en 6 nieuwe steden zijn toegevoegd is Nederland ook beschikbaar gekomen. Daardoor is nu echt te bekijken wat er speelt in Nederland.

Dit kan ingesteld worden door na het inloggen aan de rechterkant boven de trending topics op de knop 'Change' te klikken en hier te kiezen voor 'The Netherlands'.

Andere landen die zijn toegevoegd: Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Italië, Nederland, Singapore, Spanje en Venezuela. Nieuwe Steden zijn: Detroit, Miami, Minneapolis, Rio De Janeiro, Sydney en Toronto.

Vertaling

Omdat Twitter wereldwijd wordt gebruikt en Tweets in veel verschillende talen worden geplaatst is de microblogdienst nu gestart met het vertalen van berichten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Google Translate. De feature is beschikbaar voor slechts een kleine groep gebruikers maar wordt in de komende weken verder uitgerold naar iedereen.

Lees meer over: