Twitter test Top News en Top People in zoekresultaten

Of het een nieuwe feature is of slechts nog een experiment betreft is niet helemaal duidelijk. Twitter toont nu boven de zoekresultaten mits dit relevant is een blok Top News of een blok Top People. In het geval van Top News wordt er in dit blok een link geplaatst naar een website met een actueel artikel gerelateerd aan de zoekopdracht.

Zoals je hieronder in de screenshot ziet verschijnt er een link naar een nieuwsbericht na het zoeken op "Gmail". In dit geval heeft het bericht te maken met het uitbrengen en terugtrekken van de applicatie van Gmail voor de iPhone en de iPad eerder vanavond.

Als Twitter dit blok vaak gaat tonen dan is dit goed nieuws voor de sites die worden geplaatst die op deze manier meer bezoekers via Twitter krijgen. Tegelijkertijd is het handig voor gebruikers om zodoende snel berichten te vinden over actuele onderwerpen.

Top People

In het geval van Top People toont Twitter boven de zoekresultaten gebruikers die overeenkomen met de zoekopdracht. In dat geval wordt de naam van diegene getoond evenals de profielfoto en omschrijving plus een optie om de gebruiker direct te volgen.

Lees meer over: ,