Twitter test nieuwe timeline ‘Fave People’ met tweets van favoriete accounts

Twitter test nieuwe timeline ‘Fave People’ met tweets van favoriete accounts

Twitter experimenteert met een nieuwe feature op mobiel genaamd Fave People. Met de nieuwe feature kun je als gebruiker op de hoogte kunt blijven van je favoriete gebruikers en accounts op Twitter in een geheel aparte timeline. Fave People is gespot in de alphaversie van de app voor Android, een vroege testversie van Twitter om nieuwe features en andere wijzigingen in uit te proberen voordat deze door worden gevoerd in de bètaversie en mogelijk uiteindelijk in de stabiele versie van de app voor het grote publiek.

De nieuwe feature heeft een aardige prominente plek gekregen in het hoofdmenu, het item staat op de derde positie nog voor Discover en Activity. Om gebruikers toe te voegen aan deze timeline moet een gebruiker worden gemarkeerd als favoriet zoals dit al kan met berichten. Naast Fave People konden een aantal gebruikers al wel langer andere gebruikers markeren als favoriet en notificaties ontvangen indien er nieuwe berichten zijn geplaatst door deze gebruikers, een timeline zoals hierboven omschreven is hier echter niet aan gekoppeld. De feature doet wat dat betreft denken aan de lijstjes van Twitter.

Keep track of your favorites. Tap the star icon on the profiles of your favorite people to see their Tweets in this timeline. You can also chose to receive notifications when they tweet from Settings. aldus de omschrijving. Onder de omschrijving een knop die het overzicht met gebruikers die worden gevolgd opent. Ondanks dat Fave People nu is gespot wil het zeker niet zeggen dat deze feature uiteindelijk ook in de stabiele versie zal gaan verschijnen.