Twitter test mobile-only op homepage

Twitter test mobile-only op homepage

Continue is Twitter aan het experimenteren met allerlei features maar ook wordt er geëxperimenteerd met de homepage van de microblogdienst. Een recent experiment gespot door gebruikers in Nieuw Zeeland en in Denemarken toont een poging van het bedrijf om meer mobiele gebruikers te krijgen door alleen de mobiele apps te promoten.

Normaal gesproken als je de homepage van Twitter.com bezoekt dan is er de mogelijkheid om in te loggen en de mogelijkheid om een nieuw account aan te maken. Daarnaast worden de mobiele apps voor iOS en Android gepromoot. In het experiment is het inlogformulier wel aanwezig maar bijzonder is dat het formulier om een nieuw account aan te maken is verdwenen. In plaats daarvan wordt er verwezen naar de mobiele apps om een nieuw account aan te maken. "We're glad you're here! To start using Twitter, go get the app". Er is dus geen enkele mogelijkheid om een nieuw account aan te maken, nieuwe gebruikers moeten eerst verplicht de app voor iOS of de app voor Android installeren.

Twitter wilde verder niet reageren op het experiment met de homepage. Recent bleek uit de kwartaalcijfers van Twitter dat de microblogdienst momenteel 184 miljoen mobiele actieve gebruikers heeft, in totaal zijn er 241 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Twitter wist 242 miljoen dollar omzet te genereren uit advertenties waarvan 75 procent via mobiel.

twitter_mobile_first

Lees meer over: ,