Twitter test met Share in plaats van Retweet

Twitter test met Share in plaats van Retweet

Twitter is momenteel druk bezig met diverse experimenten in de mobiele apps. In het eerste experiment gespot door diverse gebruikers is te zien dat de Retweet knop niet langer actief is maar is vervangen door een knop met de tekst Share. Normaal gesproken als je in de mobiele app op het icoon klikt dan verschijnen er twee opties in beeld, Retweet en Citeer Retweet. De functionaliteit is verder gelijk, het gaat puur om het wijzigen van de tekst.

twitter_share_ios

De wijzigingen zijn waarschijnlijk voornamelijk gericht op nieuwe gebruikers van Twitter die vaak nog niet bekend zijn met de termen die de microblogdienst gebruikt en het daarom lastig vinden om met Twitter te beginnen. Bestaande gebruikers van Twitter zijn echter bang dat Twitter door dit soort wijzigingen steeds meer op Facebook zal gaan lijken. Recent werd er nog een experiment gespot in de mobiele app waarbij de @replies niet meer te zien waren. Deze test was te zien in de alpha-versie van Twitter voor Android.

Redesign

Ook experimenteert Twitter in de mobiele app net als op de desktop met een redesign van profielpagina's. In het experiment is de grote foto bovenaan een stuk groter gemaakt en de profielfoto is naar links verplaatst. Een screenshot van het experiment zie je hieronder.

twitter_ios_redesign_profiles

Lees meer over: , ,