Twitter test feature om zinnen op websites snel te tweeten

Twitter test op dit moment een feature in samenwerking met The New York Times. Het gaat specifiek om het artikel The God of ‘SNL’ Will See You Now waar de feature op kan worden uitgeprobeerd. Als bezoeker van de pagina kun je diverse zinnen uit het artikel eenvoudig plaatsen op Twitter in plaats van standaard alleen de titel van het artikel.

Deze zinnen zijn voorzien van een grijze achtergrond en het vogeltje van Twitter, het klikken op een zin opent een venster om de betreffende zin op Twitter te plaatsen. De tweet zal automatisch worden voorzien van een link terug naar het artikel en dan ook specifiek naar de geselecteerde zin in plaats van naar het begin van het artikel. De geselecteerde zinnen waarvan een voorbeeld hieronder in de screenshot zijn gekozen door redacteuren van The New York Times. Twitter heeft laten weten dat dankzij de feature het artikel veel vaker wordt gedeeld in vergelijking met de 500 meest gedeelde artikelen van The New York Times.

Het tweeten van voorgeselecteerde zinnen is momenteel dus nog slechts een experiment en het is niet duidelijk of en wanneer Twitter deze mogelijkheid verder zal gaan uitrollen.

twitter_experiment_geselecteerde_zinnen

twitter_experiment_geselecteerde_zinnen_popup

Lees meer over: ,