Twitter stuurt je een bericht voor elke retweet

Wil je graag automatisch op de hoogte blijven van berichten die je plaatst en worden geretweet door andere gebruikers dan was hier niet direct een mogelijkheid toe op Twitter.com. Er was al wel langer een optie om handmatig te bekijken welke gebruikers je berichten opnieuw hadden geplaatst maar om dit automatisch te laten verlopen moest je gebruik maken van een externe applicatie zoals bijvoorbeeld Tweetalarm.

Twitter heeft nu laten weten dat er aan de instellingen een een optie is toegevoegd om automatisch per mail op de hoogte te blijven van retweets. Daarnaast is er ook een optie om meldingen te ontvangen als gebruikers je eigen berichten markeren als Favoriet.

Inschakelen

De beide opties staan zo het lijkt standaard aangevinkt. Eventueel uitschakelen kan door naar de instellingen van Twitter te gaan die je bereikt door op je gebruikersnaam te klikken en vervolgens te kiezen voor 'Settings'. Op het tabblad Notifications staan dan de meldingen. Wordt je vaak geretweet kan het aantal berichten dus wel aardig oplopen.

Mocht je de opties nog niet zien dan zal dit in de komende dagen volgen.

Lees meer over: