Twitter start uitrol feature om eigen tweets te downloaden

Eind november gaf CEO Dick Costolo van Twitter aan dat alle gebruikers nog voor het einde van dit jaar een mogelijkheid zouden gaan krijgen om een archief met alle eigen geplaatste berichten te downloaden, op dat moment was dit de derde keer al in een half jaar tijd dat Costolo aangaf dat de microblogdienst deze feature zou gaan doorvoeren.

Het lijkt er nu op dat Twitter langzaam is gestart met het uitrollen van deze mogelijkheid nu een aantal gebruikers melden de beschikking te hebben over een knop om een archief met berichten te downloaden, het zou echter ook nog kunnen gaan om een eerste test omdat een officiële aankondiging van Twitter over de feature momenteel nog ontbreekt.

Om te controleren of je zelf als gebruiker ook al de beschikking hebt over deze feature ga je naar Twitter.com en open je hier de instellingen. Onderaan de pagina staat dan 'Your Twitter archive' met een knop 'Request your archive' zoals hieronder in de screenshot.

twitter_archief_downloaden

Zoals in de omschrijving is te zien onder de knop betreft het een archief met alle berichten. Na het indienen van het verzoek zal Twitter een e-mail versturen zodra het bestand klaar staat om gedownload te worden, op dezelfde manier doet bijvoorbeeld Facebook dit ook.

twitter_archief_downloaden_mail

Zodra klaar gaat het om een ZIP-bestand met hierin HTML-bestanden, zodra uitgepakt dan kan er op basis van maand en jaar door het archief met berichten gebladerd worden. Het blijft nog even wachten op de officiële aankondiging van Twitter zelf over de nieuwe feature.

twitter_archief_downloaden_html

Lees meer over: