Twitter start met uitrol twee-staps-verificatie (login verification)

Twitter heeft twee-staps-verificatie, of login verification zoals het bedrijf het zelf noemt, uitgerold voor alle gebruikers. Afgelopen maand was er nog het bericht dat Twitter de ontwikkeling van twee-staps-verificatie zou hebben afgerond en intern zou gaan testen.

De nieuwe beveiligingslaag is te vinden in de instellingen op Twitter.com en een mobiele telefoon is hiervoor vereist. Na het inschakelen van de feature moet er eerst zoals normaal worden ingelogd op de website met een gebruikersnaam en een wachtwoord en daarna zal Twitter per SMS een code bestaande uit zes cijfers sturen naar het ingestelde mobiele nummer die ingevoerd moet worden op Twitter.com om in te loggen. De code zal elke keer zodra er ingelogd wordt worden gestuurd en zonder deze code is inloggen niet mogelijk.

twitter_twee_staps_verificatie_settings

Alle bestaande gekoppelde applicaties zullen na het inschakelen van de feature gewoon blijven werken. Echter als je wilt inloggen op je Twitter account op andere apparaten of met andere applicaties dan is het noodzakelijk om een eenmalig wachtwoord te genereren en deze te gebruiken om in te loggen met het apparaat of met de applicatie. Ondanks het inschakelen is het gebruik van een sterk wachtwoord ook erg belangrijk.

Lees meer over: