Twitter start met advertenties in timeline

Het was al duidelijk dat Twitter zou gaan beginnen met het plaatsen van advertenties in de timeline en nu is het moment dan ook daadwerkelijk aangebroken. De microblogdienst start vanaf vandaag als test met het plaatsen van advertenties in de timeline.

Promoted Tweets

De Promoted Tweets zijn direct te zien na het inloggen op Twitter.com en worden bovenaan de timeline geplaatst. Naarmate er nieuwe berichten binnenkomen scrollt de advertentie naar beneden zoals normale berichten dit ook doen. Een advertentie wordt alleen getoond als het merk ook gevolgd wordt en uiteraard wordt er duidelijk vermeld dat het om een advertentie gaat. Middels een klik kan de advertentie weer verborgen worden.

De test start met een beperkte groep partners waaronder Dell, Groupon, Microsoft Xbox, Red Bull, TNT en Starbucks. Verder worden er Promoted Tweets geplaatst van non-profit organisaties waaronder van het Amerikaanse Rode Kruis. De advertenties zijn voorlopig nog niet te zien in applicaties als TweetDeck evenals de mobiele apps van Twitter.

Hieronder een screenshot van een advertentie van JetBlue, klik voor een vergroting.

Lees meer over: