Twitter Promoted Tweets later dit jaar naar Nederland

Twitter gaat alle producten nu beschikbaar in de Verenigde Staten om te adverteren op de microblogdienst beschikbaar maken in 50 andere landen zo is bekend gemaakt door Twitter op het International Festival of Creativity in Cannes in Frankrijk.

Het gaat om Promoted Tweets, Promoted Trends en Promoted Accounts, deze mogelijkheden komen later dit jaar beschikbaar in onder andere Latijns-Amerika, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, en ook in Nederland. Op dit moment is het kunnen adverteren op Twitter beperkt tot slechts de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Wie nu gaat naar de pagina 'Start advertising' ziet al een aantal van deze nieuwe landen staan, Nederland staat echter op het moment van schrijven echter nog niet in het lijstje.

Zowel CEO Dick Costolo als medeoprichter Jack Dorsey waren in Cannes aanwezig. Costolo gaf onder andere nog aan dat nu 60 procent (zelfs 80 procent in het Verenigd Koninkrijk) van alle gebruikers Twitter mobiel openen en recent werd al duidelijk dat Twitter op enkele dagen al meer omzet weet te halen uit mobiel dan uit desktop.

Lees meer over: